Jochem &

Verschillende Standjes

Boek

Heel Makkelijk in Verschillende Standjes is een boek dat is ontstaan naar aanleiding van ons onderzoek naar een (voormalig) Red Light District in Groningen: het A-Kwartier. Het A-Kwartier bestaat uit de straten Vishoek, Hoekstraat en Muurstraat. Naast de prostitutie woonden er mensen, waren er studentenwoningen, snackbar, kroeg en nog een aantal zaken, oftwel een erg gevarieerde straat. In het boek hebben wij de drie straten in kaart gebracht en nemen we de lezer mee door de straten.

Tijdens ons onderzoek kwamen we een forum tegen: Hookers.com. Op dit forum kan je reviews geven of lezen over het bezoek aan een prostituee. Dit gaf een hele andere blik op deze wereld. Waar je in het nieuws of op TV vaak het verhaal van de prostituees zelf hoort, konden we hier het andere kant van het verhaal vinden. Maar zo konden we ook vinden dat Laura vaak op Hoekstraat 53, Kamer II te vinden was, hoe oud ze was, welke afkomst ze had en hoeveel sterren ze had gekregen op de website. Al deze verhalen en statistieken zijn terug te vinden in Heel Makkelijk in Verschillende Standjes.

Jochem &

Janneke Hoek & Hylkje Kroon

Publicaties & expositie

OOG TV Dagblad van het Noorden HanzeMag Stand van Stad Nacht van Kunst en Wetenschap "Land van Belofte" - Noordelijk Scheepvaart Museum